Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Безкоштовна доставка по Україні.
Детальніше
Замовити дзвінок

Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки

Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки

Ви, напевно, будете здивовані, дізнавшись, що подрібнювач харчових відходів або диспоузер був винайдений у далекому 1927 році. Його творець – американський архітектор Д. Хамес, який отримав на нього патент, після чого ним же була створена компанія InSinkErator. Вже наприкінці 30-х років минулого століття цей пристрій заполонив ринки США.

До речі, на якийсь час диспоузери були заборонені для використання. Американські користувачі з великим ентузіазмом зустріли новинку на своїй кухні і стали кидати в подрібнювач не тільки харчові відходи, а й інше побутове сміття, що не найкраще вплинуло на стан каналізаційних мереж. Це й спричинило тимчасову заборону. Що було далі та які основні переваги та недоліки подрібнювачів харчових відходів – про це у нашій статті.

Навіщо потрібний подрібнювач харчових відходів (диспоузер)

Продовжуючи історію подрібнювачів, треба сказати, що в 1950 роках Агентство Охорони Здоров'я підтвердило, що при правильній експлуатації диспоузерів, вони не завдають шкоди каналізаційній системі. В даний час подрібнювачі встановлені у більш ніж половині домогосподарств США.

Тепер про те, навіщо потрібний диспоузер на кухні. Існує цілих сім причин для того, щоб він з'явився у вашому будинку:

  • Економія грошей. За наявності подрібнювача ви зменшуєте витрати на утилізацію побутового сміття. На 60% воно складається з відходів їжі, які успішно подрібнюються у диспоузері. Як результат, ви використовуєте менше мішків для сміття. Якщо ж ви платите за обсяг сміття, що вивозиться, то економія ще більш відчутна.
  • Відсутність неприємного запаху. Джерелом неприємного запаху на кухні є насамперед харчові відходи. Подрібнюючи в диспоузері і видаляючи їх через систему каналізації, ви позбавитеся цієї проблеми назавжди.
  • Гігієна та порядок на кухні. З подрібнювачем набагато простіше підтримувати кухню чистою. Обробляти овочі можна безпосередньо в раковині або поруч із нею, після чого ввімкнувши диспоузер миттєво видаляти їх через каналізаційну систему.
  • Запобігання появі шкідників. Гризунів та комах приваблюють харчові відходи, які знаходяться у квартирі або зберігаються у баку поряд з будинком. Не буде відходів, не буде шкідників.
  • Запобігання засміченню. Великі фрагменти, що залишилися після обробки овочів та фруктів, можуть спричинити засмічення каналізаційних труб. Якщо вони попередньо подрібнені диспоузером, система працюватиме без збоїв.
  • Господарські роботи стануть легшими. З подрібнювачем скоротиться час, необхідний на приготування їжі, оскільки обробляти овочі та фрукти буде зручніше та простіше. Виносити сміття ви будете рідше, як і прочищати зливні отвори.
  • Турбота про довкілля. Більшість твердих комунальних відходів вирушає на сміттєві майданчики, площа яких зростає з року в рік. Диспоузер допомагає знизити обсяг відходів, що вивозяться на звалища, а ті, що видаляються каналізаційними мережами, можуть використовуватися для виробництва органічних добрив.

А тепер про характеристики самих диспоузерів, які одночасно є їх перевагами. Механічні подрібнювачі харчових відходів активуються напором води, а в електричних використовується кнопка, зазвичай, бездротова. З'явилися відходи – включили диспоузер і швидко позбулися їх.

У конструкції електричних пристроїв є камера з дробильними молоточками, де відбувається подрібнення харчових відходів. Такі аксесуари можуть впоратися практично з будь-якими відходами, включаючи кістки, кірки від динь та кавунів, шкаралупою від яєць і т.д. Як рушійну силу використовують індукційні двигуни високої потужності з низьким рівнем шуму.

Подрібнювачі оснащуються системою захисту від перевантажень та опцією реверсного обертання. Об'єм камери для дроблення та потужність пристрою вибираються в залежності від кількості та типу відходів. Наприклад, для великої родини із 4 осіб підійдуть подрібнювачі потужністю 550 ВТ з об'ємом камери 1200 мл. Докладніше про вибір подрібнювачів читайте у нашій статті.

Чи є мінуси у диспоузерів побутових відходів?

Їх не можна назвати недоліками, але все ж таки ми згадаємо про них. По-перше, для роботи диспоузерів необхідна вода, тому дещо зросте її витрати. По-друге, при використанні електричного подрібнювача зросте споживання електроенергії. На скільки збільшаться ваші витрати? Споживання води збільшиться на 3-5 літрів, а електроенергії - на 100 Вт на добу. Вважаємо, що це не дуже багато.

В іншому, поява у вас в будинку кухонного подрібнювача обіцяє лише вигоди, не кажучи про ваш внесок у загальну справу захисту навколишнього середовища. У нашому каталозі представлені подрібнювачі побутових відходів, розроблені японськими інженерами та випущені під торговою маркою Leomikao.


leomikao, подрібнювач, диспоузер, харчові відходи, побутові відходи, переваги

Коментарі
Схожі статті
03.04.2023
Як вибрати змішувач для кухні
Як вибрати змішувач для кухні
Кухня є лідером із споживання води, тому змішувач тут задіюється десятки разів на день. Від надійності та зручності змішувача зале..
05.04.2023
Як встановити подрібнювач харчових відходів
Як встановити подрібнювач харчових відходів
Сучасна кухня – це функціональний простір, де комфортно перебувати, готувати та легко підтримувати порядок. У створенні комфортної..
16.06.2023
Дизайн та облаштування сучасної кухні
Дизайн та облаштування сучасної кухні
Ви дізнаєтеся про основні принципи раціонального планування кухні, про те, яка побутова техніка обов'язково має бути на ній...
25.06.2023
Як боротися з неприємними запахами на кухні
Як боротися з неприємними запахами на кухні
Кухня – місце, де відбуваються саме ті чарівні процеси, внаслідок яких на нашому столі з'являються кулінарні вишукування. Ці проце..
02.07.2023
Кухня в еко-стилі: основні принципи створення
Кухня в еко-стилі: основні принципи створення
Останні 5-10 років люди стали більше замислюватися над тим, як залишати менше «слідів» у навколишньому середовищі, щоб скоротити н..
07.07.2023
Стиль, народжений в Японії
Стиль, народжений в Японії
Народження традиційного японського стилю в інтер'єрі відбулося наприкінці 16 століття, коли добробут багатьох сімей зріс і з'явила..
10.07.2023
Новий завод Leomikao - нові можливості
Новий завод Leomikao - нові можливості
Компанія Leomikao Ltd знаходиться у процесі постійного розвитку. З метою нарощування масштабів виробництва подрібнювачів харчових ..
08.08.2023
Подрібнювачі харчових відходів: питання та відповіді
Подрібнювачі харчових відходів: питання та відповіді
Ми зібрали найпопулярніші питання наших покупців, які виникають як до того моменту, коли вони збираються купити подрібнювач харчов..
16.08.2023
Що робити з харчовими відходами
Що робити з харчовими відходами
У середньому кожен мешканець мегаполісу виробляє близько 350-400 кг сміття на рік. Приблизно чверть із них складають харчові відхо..
25.08.2023
Технології, які рятують довкілля
Технології, які рятують довкілля
Для того щоб вижити в сучасних умовах людина має бути винахідливою. Насамперед людина повинна навчитися захиститися від наслідків ..
03.09.2023
Популярні аксесуари для кухні
Популярні аксесуари для кухні
На кухні повинен бути той мінімальний набір аксесуарів, який не тільки спростить процес приготування їжі та допоможе підтримувати ..
21.10.2023
Що не можна кидати в диспоузер
Що не можна кидати в диспоузер
Сміття і особливо харчові відходи, ускладнюють життя людині та роблять її життєдіяльність небезпечною для довкілля. Щорічно у світ..
26.10.2023
Подрібнювач харчових відходів: як очистити самостійно
Подрібнювач харчових відходів: як очистити самостійно
Диспоузер або подрібнювач харчових відходів – найкращий спосіб позбутися практично всього, що залишається на кухні після приготува..
25.03.2024
5 переваг використання подрібнювача харчових відходів Leomikao LM-75 Slim на кухні
5 переваг використання подрібнювача харчових відходів Leomikao LM-75 Slim на кухні
Подрібнювач харчових відходів Leomikao LM-75 Slim не тільки полегшує ваше життя на кухні, але й приносить масу користі. Цей пристр..