Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Безкоштовна доставка по Україні.
Детальніше
Замовити дзвінок

Подрібнювач харчових відходів: як очистити самостійно

Подрібнювач харчових відходів: як очистити самостійно

Диспоузер або подрібнювач харчових відходів – найкращий спосіб позбутися практично всього, що залишається на кухні після приготування їжі або трапези. За лічені секунди він подрібнює відходи, після чого вони виводяться потоком води через каналізаційну систему. Результат: відсутність неприємного запаху на кухні, виносити сміття тепер потрібно вдвічі рідше, а процес приготування їжі стає не лише менш тривалим, а й комфортним. Зручно, швидко та гігієнічно. Купити подрібнювачі харчових відходів можна в нашому інтернет-магазині, а їхнє обслуговування зводиться до регулярного очищення, частота якого залежить, перш за все, від умов експлуатації.

Очищення кнопки подрібнювача

Зважаючи на особливі умови експлуатації диспоузера, зовнішні поверхні як бездротових, так і пневматичних кнопок потрібно регулярно очищати. Робити це можна звичайною вологою серветкою. У разі пневматичної кнопки може знадобитися додаткове обслуговування. Якщо вона перестала спрацьовувати, можливо в її корпусі накопичилася волога. Для цього кнопку розбирають (потягнувши декоративну металеву частину) і видаляють серветкою вологу.


Очищення стопера, бризкозагороджувача та фланця

Стопером називається сітка-фільтр із пробкою та кришкою. Вона виготовлена з нержавіючої сталі і забезпечує захист від випадкового потрапляння в диспоузер столових приладів та інших дрібних предметів, що не підлягають подрібненню. При сильному забрудненні стопер найкраще вимити в посудомийній машині. Зробити це губкою буде складніше через велику кількість отворів. Для очищення стопера не можна використовувати абразивні засоби, які можуть залишити сліди на декоративній кришці.

За бризгозагородником можуть накопичуватися частки відходів. Вода в цю область потрапляє лише у вигляді крапель, тому ефективно промити її в процесі роботи не виходить. Залишки їжі, що розкладаються, з часом можуть стати причиною неприємного запаху, тому бризгозагороджувач потрібно регулярно очищати. Допоможуть у цьому звичайне рідке мило або засіб для миття посуду.


Потребує уваги і фланець диспоузера. Він знаходиться в постійному контакті з водою та бризкозагороджувачем. Тому на його поверхні з'являються темні плями. Для їхнього видалення краще взяти меламінову губку.


Засоби для очищення подрібнювача харчових відходів

Регулярне використання спеціальних засобів допоможе позбавитися наслідків, причиною яких найчастіше є порушення правил експлуатації диспоузера. Як правило, це виявляється в надто ранній або надто пізній подачі води. У таких випадках подрібнені залишки їжі накопичуються в камері пристрою, що призводить до засмічення або появі неприємного запаху.

Миюче для посуду

Регулярно промивайте подрібнювач рідким милом або засобом для миття посуду. Піна добре проникає в недоступні місця і розчиняє відкладення жиру. Увімкніть воду з невеликим натиском, увімкніть подрібнювач і додайте трохи засобу. Як тільки з'явиться піна, воду потрібно відключити та залишити диспоузер працюючим протягом 30 секунд.


Лимон та оцет

При сильних забрудненнях мило допомагає не завжди. У цьому випадку можна використовувати кислоту, що міститься у лимоні. Щільна шкірка і лимонний сік впораються з стійкими відкладеннями. Кислота видалить залишки їжі та жир, а кухня наповниться приємним цитрусовим ароматом. До подрібнювача додавайте лимон не повністю, а розрізавши його на 3-4 частини. У процесі очищення диспоузер повинен працювати при середньому тиску води.

Не менш ефективний для очищення 9% оцет. Увімкніть воду та подрібнювач, після чого вливайте в нього тонким струмком оцет. Не використовуйте для цього 70% оцтову есенцію, яка може пошкодити гумовий сальник на валу електродвигуна.


Лід

Лід допоможе очистити не тільки диспоузер, але і фільтруючу сітку. Проводити процедуру краще з бризкозагороджувачем, щоб не допустити розльоту уламків.


Продукти з абразивними властивостями

Для профілактики забруднень можна регулярно використовувати продукти з абразивними властивостями. Це курячі кістки, дрібні кісточки ягід та фруктів, макуха кави, які як скраб очищають внутрішні поверхні подрібнювача відходів та каналізаційної системи, легко справляються із залишками м'яких продуктів та жировими відкладеннями. Абразивні відходи краще використовувати з великою кількістю води, а диспоузеру дати попрацювати довше.


Спеціальні засоби для очищення диспоузера

Спеціальні засоби для очищення подрібнювача випускаються у вигляді капсул чи пакетів. При їх застосуванні утворюється велика кількість піни, яка добре проникає в важкодоступні місця в подрібнювачі, розчиняючи жир, усуваючи неприємні запахи.

Для видалення жиру можна використовувати спеціальні засоби на основі гідроксиду натрію, які здатні видалити найстійкіші забруднення. Застосовувати їх краще в крайніх випадках, коли інші виявилися неефективними.

Під час очищення обов'язково використовуйте бризкозахист. Увімкніть воду і додайте трохи засобу в діючий диспоузер. Через 30 секунд зробіть натиск води більше і залиште подрібнювач працюючим ще кілька хвилин.

Запобіжні заходи при очищенні диспоузера

Агресивні засоби з високою концентрацією активних компонентів використовувати для очищення подрібнювача не можна. Вони можуть пошкодити деталі диспоузера. Ми не рекомендуємо використовувати оцет і соду одночасно, оскільки ці речовини нейтралізують дію один одного, а кількості піни, що утворилася, буде недостатньо для ефективного очищення пристрою.

Як боротися із засміченнями

Незважаючи на те, що всі подрібнювачі харчових відходів Leomikao оснащені автореверсом, який активується автоматично і допомагає впоратися із засміченнями, від їхнього утворення в процессі експлуатації не застрахований ніхто. Найчастіше це трапляється при несвоєчасному включенні води або її недостатньої кількості. Якщо при включенні диспоузера вода і відходи залишаються в мийці, значить засмічення сталося за пристроєм (скоріше за все у гідрозатворі). В цьому випадку можна скористатися вантузом. Якщо він не допоможе, то потрібно буде розібрати гідрозатвор і почистити його вручну.

Якщо при активації диспоузер не запускається і гуде, значить відходи залишилися в подрібнювачі. У цьому випадку можна спробувати прокрутити вал сервісним ключем. Роблять при відключеному подрібнювачі, повертаючи вал в один і інший бік.


Висновки

Подрібнювач харчових відходів вимагає мінімум уваги і за дотримання правил експлуатації та регулярного догляду служить роками. Більше про диспоузер в нашому відео, з якого ви дізнаєтеся, навіщо потрібен подрібнювач, про його можливості.

подрібнювач, диспоузер, відходи, очищення, засоби

Коментарі
Схожі статті
02.04.2023
Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки
Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки
Ви, напевно, будете здивовані, дізнавшись, що подрібнювач харчових відходів або диспоузер був винайдений у далекому 1927 році. Йог..
01.04.2023
Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Кухонний подрібнювач харчових відходів (диспоузер) – пристрій для подрібнення залишків продуктів: овочів, фруктів, кісток тощо. То..
03.04.2023
Як вибрати змішувач для кухні
Як вибрати змішувач для кухні
Кухня є лідером із споживання води, тому змішувач тут задіюється десятки разів на день. Від надійності та зручності змішувача зале..