Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Безкоштовна доставка по Україні.
Детальніше
Замовити дзвінок

Що не можна кидати в диспоузер

Що не можна кидати в диспоузер

Сміття і особливо харчові відходи, ускладнюють життя людині та роблять її життєдіяльність небезпечною для довкілля. Щорічно у світі утворюється близько 2 млрд тонн побутових відходів, і ця цифра постійно зростає. Ми знайшли ефективний спосіб боротьби з харчовими відходами – з ними чудово справляється подрібнювач харчових відходів чи диспоузер, купити який можна у нашому інтернет-магазині.

Про один із пристроїв – подрібнювач харчових відходів LEOMIKAO LM-200, ми вже розповідали вам у відео та проводили його детальне тестування.


Сьогодні ви дізнаєтеся, чи настільки всеїдний диспоузер і з якими відходами потрібно бути обачнішими. Отже, що категорично не можна кидати у подрібнювач харчових відходів, як продовжити термін служби пристрою та підтримувати у працездатному стані каналізаційну систему.


Кавова гуща

Пастоподібна з дрібним помолом зерен кавова гуща навряд чи стане проблемою для самого подрібнювача, а ось з каналізаційною системою все не так однозначно. Регулярно потрапляючи до системи гуща може спричинити засмічення.


Макарони, рис, хліб

Продукти харчування, які активно поглинають вологу та збільшуються у розмірах, що може призвести до засмічення каналізаційної системи. Тому, якщо ви переробляєте подібні продукти на подрібнювачі харчових відходів, дайте йому попрацювати не менше 30-40 секунд і змивайте подрібнені продукти холодною водою. Ці рекомендації підходять і для інших продуктів із зернових культур, які добре вбирають воду, наприклад, вівсяних пластівців.


Кістки

Кістки - один з найміцніших природних матеріалів, тому в диспоузері можна подрібнювати далеко не всі з них. З рибними та дрібними курячими кістками подрібнювач відходів легко впорається, а ось більші екземпляри можуть скоротити термін служби пристрою. Щоб диспоузер служив вам вірою і правдою тривалий час, будьте вибірковими при подрібненні цього виду відходів.


Шкаралупа горіхів, оболонка морепродуктів

Ще один потенційно небезпечний вид харчових відходів, який може завдати шкоди подрібнювачу. Ситуація така сама, як і з кістками тварин. Будьте обережними і при дробленні великих партій арахісу, який перетворюється на пасту і при недостатній кількості води може засмічити каналізаційну систему.


Фрукти та ягоди з великим насінням

Якщо немає можливості видалити насіння, то в деяких випадках, щоб уникнути неприємностей, краще викинути такі фрукти та ягоди у відро для сміття. Йдеться про ті з них, які мають насіння середніх розмірів, правильної форми, що важко піддаються подрібненню.


Цибулеве лушпиння

Лушпиння – зовнішня оболонка цибулі, яка може обминути леза подрібнювача, осісти на деталях пристрою, а часом і застрягти в каналізаційній системі, створюючи затори.


Волокнисті фрукти та овочі

Ви, напевно, стикалися з подібною ситуацією, коли переробляли овочі та фрукти у м'ясорубці – їх волокна можуть перешкоджати нормальній роботі пристрою. Декілька коренеплодів або фруктів ніяк не нашкодять подрібнювачу, а ось з великими обсягами потрібно бути акуратнішими.


Очистки картоплі

Це стосується не тільки картоплі, а й інших овочів, що містять велику кількість крохмалю. Після ретельного подрібнення диспоузером вони перетворюються на пастоподібну масу, яка здатна осідати в системі каналізації і створювати серйозні засмічення.


Жир, олія

Будьте обережні з продуктами, які при охолодженні загусають, засмічуючи внутрішню поверхню подрібнювача та каналізаційну систему. Краще дати їм охолонути, після чого викинути у відро для сміття.


Нехарчові відходи

Пакети з поліетилену та серветки із синтетичних матеріалів можуть стати причиною засмічення каналізаційної системи, але найважливіше – вони виготовлені не з біорозкладних матеріалів. Однією з причин, чому на кухні ми використовуємо подрібнювач харчових відходів, є турбота про навколишнє середовище. Тому давайте будемо вірні цій концепції до кінця.


Висновки

Подрібнювач харчових відходів здатний впоратися з великими обсягами та практично будь-якими відходами продуктів харчування. У більшості пристроїв подібного типу передбачений захист від перевантажень та автореверс, який активується при затисканнях, як, наприклад, диспоузери торгової марки Leomikao. У комбінації з простими правилами експлуатації це гарантує тривалий термін служби подрібнювача та його безперебійну роботу.

подрібнювач, диспоузер, відходи, їжа, продукти, екологія

Коментарі
Схожі статті
02.04.2023
Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки
Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки
Ви, напевно, будете здивовані, дізнавшись, що подрібнювач харчових відходів або диспоузер був винайдений у далекому 1927 році. Йог..
01.04.2023
Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Кухонний подрібнювач харчових відходів (диспоузер) – пристрій для подрібнення залишків продуктів: овочів, фруктів, кісток тощо. То..
03.04.2023
Як вибрати змішувач для кухні
Як вибрати змішувач для кухні
Кухня є лідером із споживання води, тому змішувач тут задіюється десятки разів на день. Від надійності та зручності змішувача зале..