Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Безкоштовна доставка по Україні.
Детальніше
Замовити дзвінок

Подрібнювачі харчових відходів: питання та відповіді

Подрібнювачі харчових відходів: питання та відповіді

Пропонуємо найпопулярніші питання наших покупців, які виникають як до моменту, коли вони тільки збираються купити подрібнювач харчових відходів або диспоузер, так і в процесі його експлуатації.

Як працює подрібнювач харчових відходів?

Відходи подаються до подрібнювача харчових відходів разом з водою з крана. Харчові відходи швидко подрібнюються на дрібні частинки, після чого змиваються в каналізаційну систему. Диспоузери призначені для подрібнення більшої частини харчових відходів, включаючи дрібні варені курячі кістки, м'ясні та рибні відходи, яєчну шкаралупу, горіхи та багато іншого.


Чи безпечний подрібнювач харчових відходів?

Подрібнювачі харчових відходів виготовлені відповідно до стандартів у галузі електрообладнання та побутової техніки. Перший подрібнювач був створений у далекому 1927 році і за цей тривалий час невідомо про випадки травм. Диспоузер можна з впевненістю назвати безпечнішим побутовим приладом у порівнянні з мікрохвильовою піччю або тостером. Кнопка керування подрібнювачем може бути дистанційною або пневматичною, що унеможливлює контакт користувача з частинами, які є провідниками струму.

Чи потрібна спеціальна мийка, щоб встановити подрібнювач харчових відходів?

Ні. Подрібнювач харчових відходів підходить для одинарної, полуторної, подвійної мийки, з нержавіючої сталі або іншого матеріалу. Стандартний отвір для раковини діаметром 90 мм ідеально підходить для його монтажу (подрібнювач поставляється з насадкою для цього розміру). Для нестандартних отворів використовують додаткові фланці.


Головне, на що слід звернути увагу, чи достатньо у вас місця під раковиною для установки подрібнювача.

Що можна подрібнювати у диспоузері?

У подрібнювач можна поміщати більшість харчових відходів. До них відносяться очищення овочів, фруктів, зелені, горіхів, насіння, курячі та рибні кістки, яєчна шкаралупа; кірки баштанних культур, вишневі кісточки та кісточки сливи. У диспоузері можна переробити і нехарчові відходи, наприклад, одноразові паперові рушники, серветки, недопалки.


Що не можна поміщати у подрібнювач харчових відходів?

Перед подрібненням сухих харчових відходів (таких як хліб, пропарений рис і т. д.), липких харчових відходів (таких як тісто, млинці і т. д.) і харчових відходів, багатих на клітковину (наприклад, шкірки бананів, цибулі-порея), рекомендується додавати воду в ємність для відходів, тим самим зволожуючи харчові відходи.

Також доцільно змішувати різні види відходів. Забезпечте безперервну подачу води до подрібнювача та переконайтеся у необхідному ухилі 1:20 для каналізаційної лінії від подрібнювача, щоб забезпечити ефективне видалення відходів у каналізацію.

Подрібнювачі ефективні та оснащені вбудованими функціями, спеціально розробленими для усунення заторів та засмічень, проте ми все одно рекомендуємо стежити за тим, що ви кладете у пристрій.

Нижче наведено список продуктів, які краще не подрібнювати у диспоузері:

  • артишоки або інші волокнисті продукти
  • верхівка ананасів
  • кукурудзяне лушпиння
  • устриці
  • пластиковий або металевий посуд
  • скло
  • пластикова упаковка
  • одноразові рукавички
  • агресивні хімікати

Скільки часу потрібно, щоб подрібнити харчові відходи?

Усього кілька секунд, хоча це залежить від кількості та типу відходів. Звук подрібнювача харчових відходів зміниться, коли в камері не залишиться харчових відходів, а крильчатка обертатиметься вільно. Після того, як усі харчові відходи будуть подрібнені, потрібно вимкнути подрібнювач та ще протягом 15 секунд не вимикати воду.

Як користуватись подрібнювачем харчових відходів?

Всього 4 кроки відокремлює вас від чистоти та гармонії на кухні:

  • зберіть харчові відходи в раковину під час приготування їжі та миття посуду
  • увімкніть холодну воду, а потім подрібнювач харчових відходів
  • відправте харчові відходи в подрібнювач, а після того як камера стане порожньою, відключить пристрій
  • протягом 10-15 секунд не вимикайте воду


Чи маю я спорожняти диспоузер? Куди потрапляють харчові відходи?

Диспоузери не зберігають харчові відходи. Коли ви завантажуєте відходи в подрібнювач, ви повинні увімкнути холодну воду, яка забезпечить їх видалення через механізм подрібнення в каналізацію.

Чи потрібно в процесі експлуатації обслуговувати диспоузер?

Подрібнювач харчових відходів не потребує технічного обслуговування. Найкращий спосіб підтримувати пристрій у працездатному стані – регулярно використовувати його. Тримайте його в чистоті, промиваючи струменем холодної води щоразу після того, як ви його використовували.

Ви можете використовувати харчову соду, щоб ефективніше очистити подрібнювач, особливо якщо в ньому залишилося трохи харчових відходів. Для додаткової свіжості можна подрібнювати у диспоузері лимон протягом кількох секунд без подачі води.

Чому подрібнювач харчових відходів почав шуміти?

Причиною стороннього шуму можуть стати харчові відходи, що застрягли в подрібнювальному механізмі, які вступають в контакт з частинами пристрою, що обертаються. Для очищення спробуйте подрібнити в диспоузері наступну партію відходів.

Можна покласти в диспоузер десяток кубиків льоду, включити воду, агрегат і дати попрацювати йому 5-10 секунд. Це допоможе очистити молотки та камеру подрібнення від сміття.

Що буде, якщо диспоузер заклинить?

Подібне трапляється рідко, оскільки пристрій має автоматичну систему захисту від заклинювання. Якщо це все-таки трапилося, швидше за все в пристрій потрапили заборонені предмети, наприклад, столові прилади.

Чи можна користуватися мийкою, якщо диспоузер не використовується чи вийшов із ладу?

Безумовно, мийкою можна користуватися як завжди, незалежно від того, використовується подрібнювач чи ні.

кухня, диспоузер, подрібнювач, відходи, їжа, безпека, обслуговування, поломка

Коментарі
Схожі статті
02.04.2023
Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки
Подрібнювачі харчових відходів: переваги та недоліки
Ви, напевно, будете здивовані, дізнавшись, що подрібнювач харчових відходів або диспоузер був винайдений у далекому 1927 році. Йог..
01.04.2023
Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Кухонний подрібнювач харчових відходів (диспоузер) – пристрій для подрібнення залишків продуктів: овочів, фруктів, кісток тощо. То..
03.04.2023
Як вибрати змішувач для кухні
Як вибрати змішувач для кухні
Кухня є лідером із споживання води, тому змішувач тут задіюється десятки разів на день. Від надійності та зручності змішувача зале..